MARISKA DE WOLF

Zit  jij even niet lekker in je flow?
Ik help je graag weer op weg!

Als je “flow” ervaart, ben je lekker bezig met datgene waar je blij van wordt, en voel je als het ware de energie stromen door je lijf.

We ervaren allemaal wel eens periodes waarin we somber. angstig, gespannen, prikkelbaar/te vaak boos zijn. Op school of met vrienden/vriendinnen lukt het even niet goed, of thuis is er te vaak ruzie met broers/zussen en/of ouders. Misschien slaap je niet lekker of denk je steeds ongewild aan iets naars wat je hebt meegemaakt.

Samen met jou en je ouders en/of eventueel belangrijke anderen (bijv. leerkrachten, broers/zussen) help ik je graag om te ontdekken hoe het komt dat je even niet lekker “in je flow” zit, en hoe het weer beter kan gaan. Dat doen we door bijvoorbeeld praten (eventueel al wandelend), spelen, tekenen, testjes, vragenlijsten of oefeningen.

Het kan ook zijn dat jouw brein wat anders werkt dan dat van andere kinderen of jongeren, omdat je bijvoorbeeld autisme of ADHD hebt. We kunnen dan samen proberen beter te begrijpen hoe dat werkt, en hoe jij (en de mensen om je heen) daar rekening mee kunnen houden.

Als orthopedagoog ben ik in 2007 begonnen in een kleine praktijk voor kind, jeugd en gezin in Eindhoven. Ik heb in de 11 jaar dat ik daar werkte veel ervaring opgedaan in behandeling en diagnostiek van mildere en complexere problemen (basis en specialistische GGz). .

De afgelopen 2 jaar heb ik in een vergelijkbare setting gewerkt, maar dan iets dichter bij huis.

Van 2010 tot 2012 volgde ik de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog. In het kader van die opleiding werkte ik ook de helft van de week in een kliniek voor jongeren met ernstige gedragsproblemen. Na mijn studie pedagogische wetenschappen in Nijmegen, heb ik ook ervaring opgedaan door thuisbegeleiding met kinderen met ontwikkelingsstoornissen en logeeropvang voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Mijn hart ligt bij het 1-op-1 behandelen van kinderen en jongeren, waarbij ik het betrekken van de omgeving (ouders, school, broers/zussen) heel belangrijk vind (systemisch werken). Ook vind ik het interessant om samen te begrijpen waar je klachten vandaan komen (diagnostiek). Soms kan het daarbij ook helpen om je klachten een naam te geven (classificeren/’een diagnose stellen’), vaak is dit vooral handig om met je omgeving te communiceren waar je last van hebt.

Naast uiteraard cognitief gedragstherapeutische technieken (samenhang tussen denken-doen-voelen), maak ik gebruik van technieken uit de oplossingsgerichte stroming (focussen op wat goed gaat en waar je naartoe wilt), schematherapie (de verschillende ‘kanten’ in jezelf herkennen, begrijpen vanuit ervaringen eerder in je leven, en waar nodig veranderen). Daarnaast heb ik veel affiniteit met mindfulness (aandacht richten op het hier en nu o.a. middels lichaamsgerichte (ontspannings)oefeningen). Onlangs heb ik de basiscursus EMDR afgerond, en binnenkort ga ik me verdiepen in positieve psychologie en Acceptance en Commitment Therapy (ACT).

Is Dutch not your native language? My English is good enough to do our sessions or assessment in English.

Ik ben in Beneden-Leeuwen aanwezig op ma, di en do, en om de week op vrijdag. Woensdag is mijn vrije dag.

Registraties / lidmaatschap:
BIG registratienummer: 09916396325
AGB code: 94012842
LVVP: 5186